Deutsches Gymnasium für Nordschleswig  
facebook home
Gymnasium
Lærerstab
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om os

Deutsches Gymnasium er et lille gymnasium – åbent, livligt, hjemme i to kulturer. Vi fremmer dine faglige kvalifikationer og din personlighed. Vi lægger stor vægt på et godt sammenhold i klassen og på vores skole. Vores størrelse og et engageret lærerkollegium er de bedste forudsætninger.  Et yderligere plus er vores små klasse- og holdstørrelser.

Kendetegnede for DGN (Deutsches Gymnasium für Nordschleswig) er vores tosprogethed, tysk og dansk på modersmålsniveau. Tysk er obligatorisk undervisningssprog. Således føres du frem til to afsluttende eksaminer – den danske studentereksamen og det tyske Abitur. At være hjemme i to sprog er en stor fordel for din videre uddannelse og en karriere i erhvervslivet.

Vores skoleprofil har vist sig at være meget succesfuld, hvilket karaktergennemsnittet i løbet af de seneste år har bevist. Inddragelse af IT i undervisningen i alle fag er en selvfølge. Vores kulturelle opgave er meget speciel:
som gymnasium for det tyske mindretal oplever vore elever både den tyske og danske kultur. Vores skole er også åben for elever, der ikke kommer fra Sønderjylland. Vores beliggenhed i grænselandet gør, at vi er  fordomsfrie over for hinanden.

Vores skole er en institution under den tyske skole- og sprogforening - Deutscher Schul- und Sprachverein (DSSV)  – vores paraplyorganisationen  og den forældrevalgte bestyrelse (Gymnasiumausschuss) har ansvaret for alle overordnede beslutninger, f.eks. skolens økonomi.
  
I alle pædagogiske sammenhænge og i den daglige drift træffer rektor alle afgørelser. Hun er også ansvarlig overfor det danske undervisningsministerium i henhold til undervisning og eksamen. Derudover kender hun alle elever, og hendes dør står altid åben. Hun understøttes af et ledelsesteam bestående af Simone Sippel Pedersen, Ines Muche og Jens Mittag. De hjælper med alle problemstillinger vedrørende undervisning, fag eller eksamen. Derudover er der vores skolesekretær, som kan besvare alle spørgsmål vedrørende skolehverdagen.

Når du lærer os at kende, vil du møde lærere, der er åbne og engagerede, der er veluddannede på tyske eller danske universiteter, og som begejstrer jer med deres fag og deres interesse.

 

 

Medarbejdere
Elevråd
Studievejledning
Ordensregler
Vedtægter
Kontakt og info

Skolekalender

Feriekalender
Eksamensresultater
Eksamen
Samarbejdsudvalg
 
     

 

Galleri Lectio Links Kontakt Brochure